2010 m. kovo 6 d., šeštadienis

Kol dar ne pavasaris, žaiskime namuose

Tiek su mažais, tiek su vyresniais vaikais galima žaisto puikų žaidimą, kuris net suaugusiajam patiks.

PALIESK IR PASAKYK, KAS TAI.

Jums reikės:

storo kartono ar plonos fanieros, 60 cm pločio ir 40 cm aukščio, įtvirtinto į kokį nors rėmelį taip, kad būtų galima pastatyti;

kartone ar fanieroje turi būti išpjautos 4-5 skylės, kad tilptų kiekvieno šeimos nario ranka;

skarelės akims užrišti;

nosinių pirštams valyti ir juoko ašaroms šluostyti.


Žaisti galima komandomis, poromis ar individualiai. Mažiausias žaidėjų skaičius - 2. Žaidimo trukmė: nuo kelių minučių iki....

Žaidimo esmė:

kiekvienas dalyvis susiieško 4-5 (tiek, kiek skylių) daiktus, kuriuos turės įspėti kitas dalyvis, juos pačiupinėjęs pro vieną iš skylių. Aštrių peilių nenaudokite :)
Kad žaidimas pavyktų, daiktai turi būti pažįstami vaikui. Tačiau galite vaiką ir nustebinti su vienu ar kitu nauju daiktu.

Man 30 metų, net neįsivaizduojate, koks jausmas apima, kai tenka kišti ranką į nežinomybę. Prognozuoju, kad šis žaidimas tiks ir suaugusiųjų vakarėliui. Bet ir vaikai krečia pokštus, kai pirštus tenka kišti į plaktą grietinėlę ar šaltą sriubą.

Žaidimas padeda sujungti lytėjimo pojūtį su vaizduote. Skatina vaikus iš lytėjimo atpažinti matytus objektus.

Šis žaidimas - tai puiki galimybė supažindinti vaikus, su kokiais sunkumais, keblumais ir netikėtumais susiduria akli žmonės. Toks linksmas pabuvimas laikinai nematančiu, o tik liečiančiu, būtinai prisidės prie vaiko tolerancijos kitokiems nei mes ugdymo.



Gerų linksmybių,
Ramunė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą